Med pedagogisk erfarenhet, omtanke och genuint engagemang,
vill familjeföretaget Flano Design bevara ett stycke svenskt kulturarv till nästa generation.

Vi drivs av en inre övertygelse om vikten av att utveckla barn och unga utifrån biologiska förutsättningar, intressen, talanger, förmågor och behov.”

Vi gör unika, lekfulla och pedagogiska produkter som får barn mer delaktiga i sagoberättandet.
Vi har specialiserat oss på flanosagor eller också kallade flanellografsagor som är ett visuellt, fantasifullt och språkutvecklande hjälpmedel. Genom åren har vi utökat med fler pedagogiska produkter.

Med våra färdiga flanosagor underlättar vi arbetet för pedagoger och förgyller barnen med en magisk berättarstund.

De färgglada kvalitetssagorna från Flano Design har tagit fasta på vikten av tempo, ordval och metodik för optimal måluppfyllelse av läroplanen. Och vi vet vilken betydelse delaktighet och reflektion har för barnens språkliga utveckling. Därför kombinerar vi ett brett utbud av flanellografsagor från välkända klassiker med egen produktion. Men oavsett vilken saga du väljer kan du alltid vara säker på att få högsta kvalitet och färgglad design.

Alla våra produkter är giftfria och CE-godkända, så du kan känna dig trygg som användare då vi värna om vår miljö.

Företagsstory
Flano Design startades av Eva Kvillner som tidigare arbetat många år i förskolebranschen. Det var på förskolan i Nybro Kommun i Småland, hon saknade själva flanosagorna som ett färdigtryckt material. Det var tidskrävande för personalen att sitta och rita och klistra dessa själva och den barnfria tiden minskade i och med större barngrupper. Det var då idén föddes att försöka ta fram ett färdigt material som kunde bespara tid åt andra i branschen. Det var så idén till Flano Design kom till…

Företaget grundades 1996, men vidareutvecklades och antog sin nuvarande form som aktiebolag 2006.

Vem vänder vi oss till?
Pedagoger runt om i landets förskolor, skolor, bibliotek m.fl. använder de licens- eller egenproducerade sagorna, till barn som är mellan ca 1- 9 år. Flanellografsagans, eller den så kallade flanosagans, styrka ligger i kombinationen av hjärta och hjärna, där ord och bild, färg och form, tillsammans förenar den muntliga berättartraditionen med barnens delaktighet på sina egna villkor.
I dialogen kan alla förutsättningslöst mötas och du blir sedd och bekräftad för den unika person som just du är.

Hur fungerar flanosagan?
Flanosagor är bilder som man sätter upp på en filttavla, samtidigt som man berättar den tillhörande sagotexten.
En rolig och visuell form av berättande som barnen verkligen älskar.

Genom barnens aktiva delaktighet i berättelsen växer både kunskap och människor. Kreativt, värdeskapande och långsiktigt läggs grunden för språkutveckling, självkänsla och ökad förståelse för nya situationer och livsöden. Och samtidigt bevarar vi ett stycke svenskt kulturarv.
För visst har vi alla en speciell och varm relation till Pippi Långstrump, Sagan om den lilla lilla gumman, Alfons Åberg, Lilla Anna och Långa Farbrorn eller Spöket Laban?

De färgglada bilderna är tryckta på flanellografkartong – klart att bara klippa ut för att fästa direkt på flanotavlan och berätta. Enkelt, smidigt och roligt!

Skräddarsydda lösningar, licenssagor och egen produktion
Du väljer mellan klassiska sagor som vi tillverkar på licens, eller egen kvalitetsproduktion.
Till alla sagor följer det med tydliga texter och du har även möjlighet att komplettera med skräddarsydda lösningar och pedagogiskt handledningsmaterial.
Sagans värld är den perfekta ingången för att involvera flera områden i det pedagogiska arbetet såsom mängd-och måttenheter, vikt och volym, djur, natur och generella miljöperspektiv.

Flano Design har ett brett sortiment för olika områden. Och är det något område du saknar?
Hör av dig så arbetar vi fram en flanosaga/pedagogisk produkt som passar just dig och dina behov. Ett lekfullt lärande med tradition gör resultatet dubbelt så bra då hjärta och hjärna går hand i hand.

Vi ser fram emot att höra av dig!
Tveka inte, utan ring eller maila oss om du har frågor, idéer, förslag eller andra behov.

”Genom barnens aktiva delaktighet i berättelsen växer både kunskap och människor. Kreativt, värdeskapande och långsiktigt läggs grunden för språkutveckling, självkänsla och ökad förståelse.”