Lekfulla och pedagogiska produkter som får barn mer delaktiga i sagoberättandet.
Flanosagorna skapar naturlig dialog med barnen för språkutveckling och värdegrund.
För när alla sinnen stimuleras och fantasin sätter igång, öppnas nya dörrar och perspektiv.
Lekfullt lärande med tradition gör resultatet dubbelt så bra då hjärta och hjärna går hand i hand.

Flanobilderna är färdigtryckta direkt på flanellografkartong, klart att sätta igång att berätta!
De färgglada sagorna ger stort utrymme för barnens egna tankar och reflektioner. Som pedagog bestämmer du själv när, var och hur du vill dela upplevelsen med barnen, då flanellografsagan som läromedel är både tydlig och mycket enkel att använda.

Flanosagans styrka ligger i kombinationen av hjärta och hjärna, färg och form, ord och bild tillsammans förenar den muntliga berättartraditionen av barnens delaktighet på sina villkor.  

Vi har ett brett utbud av välkända klassiker som kombineras med egen produktion. Du hittar även flanosagor med olika teman såsom matematik, natur & miljö, rim & ramsor, värdegrund, osv. anpassat för den nya läroplanen.

Praktiska fakta:
  Flanosagor eller också kallade flanellografsagor är sagor som du berättar med hjälp av bilder som sätts upp på en flanellograftavla. Välj mellan tavlor som är runda, fyrkantiga, portabla eller stationärt vägghängda (Se flanotavlor)
• Genom barnens aktiva delaktighet i berättelsen växer både kunskap och människor.
 De färgglada bilderna är miljövänliga, tryckta på tålig yta. Bilderna levereras färdigtryckta med flanellograf, sk ”flanopunkter” som sitter fast direkt på baksidan av bildarket. Det gör att bilderna lätt fäster på alla flanotavlor som finns i sortimentet.
 Du behöver inget klister, utan det är bara att klippa ut bilderna och sätta upp direkt på flanellograftavlan och underlättar verksamheten.
Enkelt och smidigt, flexibelt och portabelt.

   Till alla bildark/sagor följer det med en sagotext. Den förmedlar du som pedagog till barnen. Du kan enkelt anpassa flanellografsagan från din unika situation.  I en inspirerande form får du som pedagog tydlig vägledning och handfasta verktyg för att nå läroplanens mål för barnens språkutveckling i förskola och skola.
•  Flanoarken levereras i A3 format (29,5 x 42 cm).
  Flanobilderna är lätta att flytta runt och användas om och om igen.
  Till förslagsvis sagan om Lilla Anna och Långa Farbrorn kompletterar du med räknekort och måttband för att öva matematik och längd, meter, centimeter och millimeter.
  Du köper materialet via våra återförsäljare 

Önskar du bilder/sagor som inte finns i sortimentet idag? 
Maila: info@flanodesign.se,  eller ring oss på tel. 0480-22 345 så hjälper vi dig att hitta det du söker.