Äntligen skolstart!

Alfabetet i all ära, men genom sagor stärks språket!

”Om du vill att dina barn ska bli begåvade så ska du berätta sagor för dem. Om du vill att de ska bli mycket begåvade så berätta ännu fler sagor för dem”, är ett ofta använt Einsten-citat. Så här många år efter hans död vet vi att den klyftige Albert Einstein visste vad han talade om!

Högläsning och samtala om litteratur finns med som ett av kriterier i den reviderade läroplanen som trädde i kraft 1 Juli.

Vad passar då bättre än ett lekfullt lärande med Flanosagor!

 

GRATIS ALFABETSBILDER!

Till skolstarten har vi nu tagit fram ett unikt alfabet med härligt kreativa illustrationer. Färglägg, eller varför inte klippa ut illustrationer och hitta på egna sagor? Låt fantasin flöda!  Ladda ner ABC-bilderna på länken nedan. Dela gärna era alster på sociala medier och tagga med #flano eller @flanodesign så blir vi jätteglada.

LADDA NER GRATISMATERIAL

 

PEDAGOGISKA TIPS

TIPS MED ALFABETET!
Till Flanos alfabetetkort eller gratismaterial  kan man rimma, sjunga, berätta till bokstaven eller bokstavsbilden.

Exempelvis till bokstaven A:

– Vilka ord kommer du på som börjar på A?
– Vad rimmar på apa?
– Berätta flanoramsorna:
5 små apor hoppade i sängen” och ”5 små apor retar krokodilen” som handlar om apor som börjar på bokstaven.
– Gör en hemlig bokstavsväska! 
Ta fram saker som exempelvis börja på bokstaven ”A” och lägg i en väska. Det kan bli en hemlig bokstavsväska och barnen ska då gissa vilken bokstav du tänker på när du ta fram sakerna som börja på den hemliga bokstaven.
– Lek en lek på flanotavlan ”Vem ska bort?” Sätt upp olika bilder som hör i hop på samma bokstav och en bild som inte hör dit. 
Barnen ska då tala om vilka som hör ihop och vilken som ska bort.


PASSANDE FLANOSAGA VID TERMINSTART

Såhär vid terminstart kan det vara lite svårt att komma in i rutinerna. Vi vill tipsa Flanosagan Raska på Alfons Åberg. Det är en underbar vardagsberättelse som många barn kan relatera till. Det är morgon och Alfons ska gå till förskolan.

”Alfons! Kom nu, klockan är mycket”, ropar pappa från köket. ”Raska på! ”Ja, jag kommer”, säger Alfons, ”jag ska bara…”

Förbered dig gärna och läs in dig på sagan, så du kan den utantill. Det blir på så sätt ett roligare berättande och man kan föreställa rösten och få med sig barnen på ett underhållande vis.

Barnen älskar det!

LÄS MER

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *