Grisen som ville byta svans – ny flanosaga 2023

”Grisen som ville byta svans” är en lekfull och pedagogisk flanosaga med budskap – att man duger som man är! Sagan handlar om en gris som inte är nöjd med sin svans och vill se hur hen ser ut i andra djurs svansar …

En stark självkänsla innebär att du är nöjd med dig själv och känner att du är värdefull. Grisen i sagan behöver känna sig älskad, värdefull och accepterad för den hen är.

Hönan stärker grisens självkänsla genom att visa att hon tycker om grisen och säger att grisen har en jättefin svans och behöver inte alls byta med någon annan, utan duger precis som grisen är. Precis som grisen behöver vi alla bli sedda och bekräftade.

Självkänsla är den grundinställning vi har till oss själva. Att uppleva sig älskad, sedd och accepterad som man är anses vara viktiga faktorer för att utveckla en sund självkänsla. 
Ett viktigt tema att arbeta med i förskolan.

TIPS!
Med flanobilderna kan du också låta barnen para ihop rätt svans till rätt djur som blir ett extra kul inslag och passar perfekt som flano genom att flytta runt de olika svansarna. Detta kan bli lite tokroligt som barnen verkligen gillar.

Läs mer om ”Grisen som vill byta svans”: https://www.flano.se/produkt/grisen-som-ville-byta-svans/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *